Wat woede écht is. Lévenskracht, het heilige vuur dat wegbrandt wat jou niet meer dient. Het is de motor die jou je richting wijst en het vuur dat je pad verlicht naar je bestemming. Naar waar je passie ligt. Woede is een krachtige energie die het waard is de plek te krijgen die het verdient.
Want het is killing voor je levenslust, gezondheid, energie, gezonde motivatie, effectiviteit en ook bijvoorbeeld voor je liefdesleven om de energie van woede te blijven onderdrukken, te vermijden of afleiding daarvan te zoeken.

Als je je woede onderdrukt, haal je de bruis weg uit je leven en kun je je potentieel nooit helemaal goed vormgeven. Dan wordt het leven half- bakken. Zonder woede kun je geen boom omhakken, en knopen doorhakken. Ook is het erg lastig zonder de energie van kwaadheid te gaan staan voor je waarheid, en liefdevol JA! blijven zeggen tegen wat belangrijk voor jou is. Om nee te zeggen tegen wat jouw niet voedt of waarvan je voelt dat het niet goed voor jou is.
Zonder woede kan het je zelfs aan de kracht en motivatie ontberen om te onderzoeken wat jou drijft in dit leven…. Waar jij écht warm voor loopt.

Als je je woede toelaat, komt de passie terug, worden keuzes die je moet maken helder, en kun je ook zonder moeite voor ‘jouw heilige taak’ gaan. Lef tonen, om stappen te zetten naar waar je hart naar uitgaat. Waar je ziel je je heen roept, maar waar je nog huiverig voor bent om gehoor aan te geven.
Ik kom dit onderdrukken ook vaak tegen in relatiecoaching of coaching bij samenwerkingsvraagstukken. Waar het vuur uit de relatie is verdwenen is vaak het vuur in de spelers van het liefdesspel of op de werkvloer ingekapseld.

Het kan dan helpen om woede in de veilige setting van een lichaamsgerichte coaching naar buiten te laten komen. En om dan de kracht van die energie in je lijf te voelen. Zodat je het niet tégen iets richt, maar vóór iets wat voor jou van waarde is. Je eigen power en levenskracht. En zodat je op een veilige manier kunt leren spelen met jouw eigen vuur, en daar constructief vorm en uiting aan kan geven. Een vuur dat de wereld verwarmt. Het een beetje mooier maakt.

Energetisch gezien is het zomer. De zon staat bijna op haar hoogtepunt. Tijd voor vuur, tijd voor naar buiten treden.
Tijd om het kwetsbare van je hart met elan en kinderlijke trots te laten zien aan de wereld. Een nieuwe wereld vorm te geven. Doe je mee?

www.renatebreuls.nl